Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μάφινς μπανάνας γεμάτα σοκολάτα


Γίνονται στο λεπτό!

Ιδανική παρασκευή για τις μπανάνες που παραωρίμασαν...

Συστατικά


1 1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας κακάο
1 κ. γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κούπα ώριμες μπανάνες (περίπου 3 μπανάνες)
1/3 κούπας σπορέλαιο (π.χ. αραβοσιτέλαιο)
1 αυγό
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας

Οδηγίες

Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις μετράμε στην κούπα- αν η ποσότητα είναι περισσότερη ή λιγότερη από 1 1/2 κούπα προσαρμόζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα πρώτα 6 στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ). Χτυπάμε με αβγοδάρτη ή με μίξερ το αυγό με το λάδι και προσθέτουμε, χτυπώντας, τις μπανάνες.

Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε στο μείγμα τις ψηφίδες της σοκολάτας με μία κουτάλα ή μαρίζ. Βουτυρώνουμε - αλευρώνουμε τις θήκες των muffins ή βάζουμε μία χάρτινη θήκη μέσα και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 από το χείλος τους.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180ο C- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα (να βγει στεγνή).

Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου