Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τούρτα μπλακ φόρεστ


Φτιάξτε τη μόνη σας!

Πλησιάζουν τα γενέθλια ενός αγαπημένους σας προσώπου και θέλετε να τους αγοράσετε τούρτα; Γιατί να το κάνετε, ενώ μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας τούρτα μπλακ φόρεστ;

Για το μπισκουί σοκολάτας

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη
6 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
λίγο λικέρ βύσσινο

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
600 ml κρέμα γάλακτος
6 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη σε μπεν μαρί
200 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κομπόστα Βύσσινο (στραγγισμένο)

Για τη διακόσμηση
βύσσινο κομπόστα
ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να γίνει χλιαρή. Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ασπρίσει.

Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν, μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα, και μετά ρίχνετε και τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.

Χωρίς να σταματήσετε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν-πάουντερ και το τριμμένο φουντούκι, μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.

Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ., και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170"C, για 45-50' περίπου.

Ξεφορμάρετε το μπισκουί σε σκάρα και αφήνετε να κρυώσει τελείως, πριν το κόψετε οριζόντια σε δύο δίσκους.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Αφρατεύετε το τυρί χτυπώντας το στο μίξερ με τη μισή ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.

Ρίχνετε στο τυρί τη λιωμένη σοκολάτα χλιαρή, ανακατεύετε και προσθέτετε τη σαντιγί, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει αφράτη η κρέμα. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο του μπισκουί σε πιατέλα και το σιροπιάζετε ελαφρά αλείφοντας το με ένα πινέλο με λικέρ Βύσσινο. Απλώνετε επάνω τη μισή ποσότητας κρέμας που ετοιμάσατε, και στρώνετε ομοιόμορφα τα στραγγισμένα βύσσινα. Σκεπάζετε την κρέμα με τον δεύτερο δίσκο και καλύπτετε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

Διακοσμείτε την τούρτα με βύσσινα και τρίμμα σοκολάτας και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2 ώρες τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε.

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου