Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική στο νοσοκομείο "Γεννηματάς"

Με ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική λειτούργησε εχθές Δευτέρα, ημέρα γενικής εφημερίας, το Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, χάρη στη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Λάτσης».


Η Παιδιατρική Κλινική, που εγκαινιάστηκε από την Μαριάννα Λάτση παρουσία του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, ανακαινίστηκε ριζικά με δαπάνη 300.000 ευρώ και διαθέτει 38 υπερσύχρονες κλίνες σε μία έκταση 500 τ.μ.

Πριν από μόλις 2,5 μήνες ο κ.Λοβέρδος γνωρίζοντας τις ελλείψεις που υπήρχαν στην Παιδιατρική Κλινική του «Γ.Γεννηματάς» ζήτησε από την κ.Λάτση τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε άμεσα από το Ίδρυμα και μέσα σε χρόνο ρεκόρ η Παιδιατρική Κλινική ανακαινίστηκε ριζικά βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης της Εμιλυ Καμαρινοπούλου και των συνεργατριών της.

Ο κ.Λοβέρδος, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ευχαριστώντας την κ.Λάτση επισήμανε ότι το ΕΣΥ αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, έχει και καλές στιγμές όπως η σημερινή και τόνισε έχει ειδική σημασία «να κάνουμε αυτό που λέμε και να λέμε αυτό που κάνουμε».

Η κ.Λάτση, από την πλευρά της, ανέφερε ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας αποτελεί χρέος και ευθύνη για την πατρίδα η συνεισφορά σε τέτοια έργα. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή της που τα παιδιά θα νοσηλεύονται πλέον σε ένα σύγχρονο περιβάλλον όπου και οι γιατροί θα ασκούν καλύτερα το λειτούργημά τους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τσιτουρίδης μιλώντας για την ιστορία του ανέφερε ότι κατασκευάστηκε το 1891, πιθανόν από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, ενώ το 1922 μετατράπηκε στο Κεντρικό Νοσοκομείο Προσφύγων με δωρεά της Ελενας Βενιζέλου και του Εμμανουήλ Μπενάκη. Από το 1986 λειτουργεί στο νοσοκομείο Παιδιατρική, Παιδοχειρουργική και Παιδορθοπαιδική Κλινική.

Ο κ.Τσιτουρίδης ανέφερε ότι από την Τρίτη θα αρχίσουν να λειτουργούν τα ανακαινισμένα εξωτερικά παιδιατρικά ιατρεία ενώ μέσα στην εβδομάδα το νοσοκομείο θα αποκτήσει και ένα όχημα μεταφοράς ασθενών και αίματος χάρη σε δωρεά της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Τόνισε ακόμη ότι, στον 1,5 χρόνο που ασχολήθηκε με τα οικονομικά του νοσοκομείου, μείωσε τις δαπάνες κατά 53% ( 33% το 2010 και 20% φέτος στο διάστημα από την αρχή του έτους έως σήμερα), με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητάς του σε ποσοστό 10%.

Παρόντες στη τελετή των εγκαινίων ήταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου